OVER ONS

CPLS staat voor

Creative Professional Language SpecialistsEen paar gouden CPLS 'regels':

  • de klant staat bij ons voorop - we zijn open en eerlijk, werken op een constant hoog prestatieniveau, genieten van klantrelaties en voegen waar mogelijk waarde toe
  • we zijn flexibel - het soort werk, vakgebieden, planning, 24/7 met work-life balance
  • we zijn mensen, we kunnen fouten maken, maar we streven altijd naar perfectie
  • we zijn leergierig, we leren en verbeteren, maar we doen vooral wat we LEUK vinden

Chris Horgan

Directeur


Oprichter van CPLS in 1989. Geboren in Cornwall (UK). Afgestudeerd aan de universiteit van Bristol (Bachelor) en Birmingham (Master) in het Engels. Werkte in Denemarken, Engeland en Brunei voordat hij naar Nederland kwam en CPLS oprichtte. Avontuur in het ondernemerschap. Het runnen van een bedrijf is niet alleen een constante uitdaging, maar ook langdurig plezier. Een carrière van levenslang leren - van de kleinste nanos tot de uitgestrektheid van de ruimte, van software innovatie tot circulaire economie.

Ik voel me bevoorrecht om een 'baan' te hebben die mijn klanten helpt om de wereld beter te maken. Een wereld die fragiel is, maar die ik graag rondreis en ontdek - van het Andalusische hinterland tot het culturele erfgoed van Sint-Petersburg en het slinkende oerwoud van Borneo. Een Brit met een Nederlands paspoort en een breed wereldbeeld.

Josh Grindrod

Tekst- en Redactieconsultant

Hallo, mijn naam is Josh en ik werk sinds november 2018 als Text & Editing Consultant bij CPLS. Na gewerkt te hebben als copywriter in Nederland en als docent Engels in China, heeft deze rol - het combineren van schrijven, vertalen, redigeren en ondertitelen - mij veel mogelijkheden gegeven om mijzelf te ontwikkelen. Het vertalen van technologische artikelen voor klanten als TNO vind ik het leukst, omdat dit mij de kans geeft om zowel mijn Nederlandse vocabulaire uit te breiden als op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Wat betreft het schrijven ben ik blij dat ik met mijn werk tal van vooraanstaande personen op vele gebieden kan interviewen - het is geweldig om hun vaak baanbrekende resultaten aan een breder publiek te kunnen laten zien. 

Ik beheer ook CPLS's Twitter, Facebook en LinkedIn-accounts, waardoor ik niet alleen ons werk kan delen, maar ook interessante stukken uit verschillende innovatieve industrieën.

Sara de Waal

Schrijver & Vertaler


Tekstschrijver en vertaler Engels-Nederlands en Nederlands-Engels. 'Ik ben altijd al bezig geweest met verhalen en tekst. Als kind schreef ik al voor de schoolkrant en schrijfwedstrijden. Hierna ging ik geschiedenis studeren. Genoeg verhalen in de geschiedenis natuurlijk, maar mijn schrijfhand bleef kriebelen. Daarom besloot ik na mijn studie verschillende cursussen te volgen en bij allerlei organisaties ervaring op te doen als tekstschrijver en vertaler, waarna ik in 2016 zzp'er werd. 

CPLS is een van mijn favoriete opdrachtgevers om voor te werken, omdat ik zo een glimp opvang van de geweldige innovaties die iedere dag plaatsvinden!'

Philippa Horgan

Office Manager


Ik ben Philippa, al ruim 10 jaar werk ik in verschillende (tijdelijke) functies of op projectbasis bij uiteenlopende bedrijven en organisaties. Functies als officemanager, personal assistent, administratie ondersteuner, front office medewerker en back office medewerker heb ik allemaal al wel een keer vervuld.

Sinds kort neem ik binnen CPLS steeds meer management taken op me. In deze rol sta ik in mijn kracht en kan ik mijn kwaliteiten toepassen om Chris, Josh en Sara te ondersteunen om hen op deze manier te laten focussen op het werk als tekstschrijver.

Ik krijg energie van de klanten met wie wij samenwerken omdat juist zij een belangrijke factor zijn in de ontwikkelingen en uitdagingen van de toekomst. Zo kan ik ook mijn steentje bijdragen om te zorgen dat wij de juiste teksten met de juiste boodschap kunnen overdragen.

Wilt u lid worden van ons team? Vacatures zullen op onze LinkedIn pagina worden geplaatst!

Volg ons op LinkedIn, Twitter and Facebook