Een breed palet van redactiemogelijkheden

Van tijdschriften tot blogposts en van wetenschappelijke rapporten tot conferentietoespraken, CPLS is in staat om een ervaren, native Engelse redacteur te leveren voor al uw tekstuele eisen. In de hele technologie- en innovatiesector hebben we een reputatie opgebouwd voor heldere, vloeiende teksten die in een veel sneller tempo worden geleverd dan door de concurrenten in heel Nederland.

Wat houdt redactie in?

Net als bij onze diensten op het gebied van vertalingen en copywriting, stemmen we ons redactiewerk altijd af op de specifieke behoeften en wensen van onze klant. Documenten worden teruggestuurd met bijgehouden wijzigingen, zodat de revisies kunnen worden gezien en goedgekeurd. Onze opties omvatten:

  • Het nakijken van een tekst om de Engelse spelling en het gebruik van de grammatica te corrigeren, inclusief het aanbieden van suggesties voor wijzigingen wanneer de betekenis van een zin onduidelijk is;
  • Ervoor zorgen dat ofwel Amerikaans ofwel Brits Engels (of enige andere terminologie-eis) consequent en correct wordt gevolgd in een tekst;
  • Een tekst herschrijven om fouten te herstellen en tegelijkertijd de tekst te verbeteren met nieuwe passages of herformuleringen. Wijzigingen zijn gebaseerd op de specificaties van de klant, zoals een specifieke toon of het beoogde resultaat.

Elkaar leren kennen

Betrouwbaarheid is belangrijk: als professioneel redactiebureau moet je zowel de standaardterminologie binnen een domein kennen (zoals wanneer je 'machine learning' versus 'artificial intelligence' moet gebruiken) als de voorkeurstaal van klanten (bijvoorbeeld of ze 'client' of 'klant' gebruiken). Met in totaal meer dan 25 jaar ervaring werkt CPLS al meer dan tien jaar samen met een aantal organisaties; we zijn er trots op dat we een bedrijf intiem leren kennen en een instinctief 'gevoel' krijgen voor hun stijl, toon en lexicon. Voorbeelden van ons recente redactiewerk zijn te vinden op onze referentiepagina's voor TNO, TU/e, ITEA en Inside-IA.

Kwaliteit op topsnelheid gegarandeerd

Afhankelijk van de inhoud bedraagt ons uurtarief voor redactie €90-120. De snelheid van het nakijken hangt af van de kwaliteit van het Engels of het Nederlands en de opdrachtspecificaties (zoals het standaardiseren van verschillende documenten om dezelfde terminologie te gebruiken), maar een tarief van 1000 woorden per 20-30 minuten is compleet normaal. Voor copy-editing, waarbij documenten worden uitgebreid en verbeterd, is een snelheid van 1000 woorden per 45 minuten meestal haalbaar. Tarieven worden pas vastgesteld nadat een offerte is aangeboden en geaccepteerd.

Op zoek naar een snelle check van je Engelse tekst, ongeacht de deadline? Mail ons nu!

Volg ons op LinkedIn, Twitter en Facebook