THEMA'S

Academische Wereld

Zonder het fundamenteel onderzoek aan universiteiten zouden er geen toegepaste innovaties zijn die ons dagelijkse leven verbeteren... Lees meer.

Automotive & Mobiliteit

Geautomatiseerd rijden is een van de grote ambities en uitdagingen van onze tijd, zoals we vaak hebben gezien in ons vertaalwerk... Lees meer.

Bodem & Ondergrond

De ondergrond voorziet ons van grondstoffen, ondersteunt onze gebouwen en draagt de last van ons afval... Lees meer.

Circulariteit & Duurzaamheid

Wat is het verschil tussen "ICT voor Groen" en "Groene ICT"? Hoe kunnen we nieuwe methoden ontwikkelen voor grootschalige energieopslag... Lees meer.

Congresrapportage

Van de EUREKA Innovation Week in Stockholm tot het Smart City Expo World Congres in Barcelona, CPLS heeft tientallen conferenties in heel Europa bijgewoond en er verslag over uitgebracht... Lees meer.

Cybersecurity

Het probleem van cyberbeveiliging is iets wat ons allemaal aangaat, of we nu de verdedigers of doelwitten zijn, actief of passief... Lees meer.

Digitale transitie

Digitale oplossingen maken nieuwe vormen van innovatie mogelijk in plaats van alleen maar oudere methoden te verbeteren... Lees meer.

Energie transitie

Alleen door een grotere integratie van hernieuwbare energie in het dagelijks leven kan echte duurzaamheid worden bereikt... Lees meer.

Financiële wereld 

De financiële wereld van vandaag is een domein dat, net als vele andere, wordt gedomineerd door digitale trends... Lees meer.

Gebouwen & Infrastructuur

Gebouwen zijn een vaak vergeten aspect van duurzaamheid, maar oplossingen zoals circulair bouwen zijn van vitaal belang voor het bereiken van de klimaatdoelstellingen van Parijs... Lees meer.

Gezondheidsinnovaties

Van draagbare sensoren tot orgaan-op-een-chip, technologie voor gezondheid omvat een brede waaier van thema's... Lees meer.

High-tech materialen

Met het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven zijn we in aanraking gekomen met allerlei moderne toepassingen van hightech materialen... Lees meer.

Netwerken & Systemen

Innovatie vindt niet plaats in een vacuüm; netwerken en systemen vormen de basis voor doorbraken in alle technologie domeinen... Lees meer.

Ondertiteling

Ondertiteling is de snelste en meest betaalbare methode om video's te vertalen, en een belangrijke manier om media toegankelijk te maken voor een dove doelgroep... Lees meer.

Software ontwikkeling

Software raakt vandaag elke hoek van ons leven en kan innovaties maken of breken op uiteenlopende gebieden als energie, productie, mobiliteit en landbouw... Lees meer.

Techniek van de 21e eeuw

De rol van ingenieurs is in de 21e eeuw ingrijpend veranderd: digitale vaardigheden spelen nu een cruciale rol... Lees meer.

Tijdschriftartikelen

CPLS is verschillende keren per jaar verantwoordelijk voor het schrijven, nalezen en redigeren van de meeste tijdschriften die worden uitgebracht door... Lees meer.

Webinars

In aansluiting op onze ervaringen met het ondertitelen van kortere video's, vragen webinars meestal meer dan een uur... Lees meer.

Website ondersteuning

Naast afzonderlijke artikelen, rapporten en video's, biedt CPLS ondersteuning voor websites als geheel. Dit kan het proeflezen of vertalen van webpagina's zijn... Lees meer.